`s Avonds

Nadat een aangenaam drukke dag zijn tol heeft geëist, is een fijne avond in het romantisch verlichte centrum vaak net wat u nodig heeft. Er zijn honderden biersoorten om te ontdekken en vaak wordt de avond opgeluisterd door live entertainment bij verschillende gelegenheden door het centrum.

Wat betreft dineren biedt Brugge alle mogelijkheden. Of u nu op wereldniveau gastronomisch wil genieten, of een informele brasserie of bistro verkiest, om iedere hoek wacht een fijne gelegenheid. Wat later op de avond voelt menig bezoeker zich aangetrokken tot de gastvrije tavernes of neemt bijvoorbeeld plaats in het adembenemende koninklijk theater of modern concertgebouw.

Lounge-bar Barazar

Geniet van lekkere dranken en een rustige omgeving in deze moderne en intieme bar, geliefd bij zowel de bezoekers als de lokale bevolking.

Barazar, met zijn moderne touch, blues tonen en leuk terras, is gelegen in het historische stadscentrum. Tijdens de wintermaanden biedt het gezellige haardvuur een warm gevoel en het vriendelijke personeel serveert u graag een cocktail of een heerlijk glas champagne. Meer info vindt u hier.

Restaurant Au Petit Grand

Vlakbij de markt kunt u heerlijk dineren in een elegant en toch informeel kader. Geopend tot middernacht!

`Au Petit Grand` biedt de perfecte combinatie van een goede maaltijd met een aangename, warme sfeer. De menukaart omvat verscheidene
vis- en vlees grillgerechten. Verdere informatie vindt u hier.

Brasserie Cambrinus

Met niet minder dan 400 verschillende biersoorten en een prima bier-geïnspireerde keuken kan uw avond niet meer stuk.

Cambrinus ligt een steenworp verwijderd van de markt. Met zijn gezellig interieur is deze brasserie ook ideaal voor een informele maaltijd. Maak nader kennis op hun website.

Traditioneel Vlaams restaurant `De Vlaamsche Pot`.

Geniet in een gezellig kader van typisch Vlaamse gerechten, zoals mosselen met frietjes.

Dit restaurant, gelegen in een zijstraatje van één van de winkelstraten, is doorlopend open en biedt in de namiddag ook verse wafels en pannenkoeken aan. `De Vlaamsche Pot` is ook uitermate geschikt voor groepen. Voor meer informatie en contactgegevens verwijzen wij u graag door naar hun website.

Vlissinghe

500 jaar oude taverne

Dit authentiek Brugs café opende de deuren in 1515. Binnen de lage landen is het één van de oudste drinkgelegenheden.

Temidden van het historisch interieur worden in Vlissinghe, naast tal van biersoorten, ook lichte maaltijden geserveerd. Bij mooi weer kunt u genieten van de grote binnentuin, één van de mooiste van de stad. Verdere informatie over de taverne vindt u hier.

Bistro Pro Deo

Dit gezellig restaurantje heeft zijn naam ontleent van het Brugs Gerechtsgebouw, dat niet zo ver van het restaurant gelegen is. 

Hier kunt u lekker eten in een gezellige kaarsensfeer en met groovy Jazz en Soul muziek op de achtergrond. 
Op hun menu zijn zowel lekkere vis- als vleesgerechten te vinden alsook pastagerechten. Voor ieder wat wils dus! Op de website van Pro Deo vindt u meer uitleg. 

B-IN Loungebar and restaurant

Voor wie een onvergetelijke avond wil, gevuld met goede muziek en lekker eten in het hipste restaurant van Brugge. Bij mooi weer kunt u ook genieten van hun terras aan de waterkant.

Dit is de plaats waar historisch Brugge samenkomt met het moderne nachtleven. De B-IN blijft doorgaans open tot in de vroege uurtjes. Bezoek hun website voor een verdere indruk.

Cookie`s Tapasbar

In het kleinste straatje van Brugge keert men jazzy terug in de tijd.

Diverse tapa`s met mix van Spaanse, Italiaanse en Belgische producten. Ruim assortiment wijnen, whisky en bieren. Voor contactgegevens en verdere informatie, klik hier


Restaurant De Nisse

In het historische centrum, maar toch ver van alle gedruis, vindt u restaurant De Nisse. Te midden van een prachtig historisch kader, gelegen aan de binnenjachthaven Coupure, kunt u er in alle rust genieten van een overheerlijke maaltijd.

Restaurant De Nisse kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de 16e eeuw. Samen met enkele andere huizen domineert het huis het straatbeeld. U kan er kiezen voor een gerecht op de kaart, een van onze seizoensgebonden suggesties, of laat u verleiden door een van hun befaamde fonduemenu`s. Op hun website vindt u meer informatie.

UNESCO