Events

Hieronder vindt u enkele evenementen in Brugge die uw verblijf nog meer de moeite waard maken! 

Winterwandeling

Indien u de vele facetten en belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge wenst te ontdekken, kunt u zich individueel inschrijven voor een boeiende wandeling die ongeveer twee uur duurt, onder begeleiding van een officieel erkende gids. De rondleiding is in het Nederlands, Frans of Engels elke maandag, woensdag en zaterdag vanaf 16:00 uur en op zondag vanaf 10:30 uur.

Datum: van 1 november tot en met 30 november 2016

Locatie: `t Zand (In & Uit Brugge) of op de Markt (Historium)

Winkelzondagen

Er zijn reeds heel wat winkels open eop zondag, maar tijdens de winkelzondagen zijn dat er extra veel. Elke eerste zondag van de maand, uitgezonderd op feestdagen, is uw dag niet langer beperkt tot windowshoppen.

Foto tour Brugge

Ontdek Brugge, herontdek fotografie

Heeft u een passie voor fotografie en wilt u deze uittesten in Brugge. Dan is deze foto toer perfect voor u!

Een wat? Een foto toer is wandeling doorheen Brugge met een focus op het nemen kwaliteitsvolle foto`s van de bezochte plaatsen. Het is een unieke manier om Brugge te ontdekken. 

Deze rondleiding is de perfecte gelegenheid voor een fotograaf om de kwaliteiten te ontwikkelen. U kan kiezen tussen vier verschillende toeren (`Edges of Brugge`, `Essential Brugge`, `Hidden Brugge` en `Shades of Brugge`), gegidst in groep. 

Voelt u meer voor een persoonlijke rondleiding, dit is ook mogelijk! Deze rondleiding betekent meer tijd, flexibel alsook persoonlijke opties aangezien deze rondleiding persoonlijker is. 

Datum: Op aanvraag
Locatie: Start is voorzien op de Burg (Reservatie is gewenst: info@phototourbrugge.com)

Tourist Run Bruges - Guided tour

Start je dag sportief in het mooie Brugge 

Waarom Brugge niet eens op een andere manier bezoeken? Met deze tour loopt u door het historisch centrum van Brugge samen met een gids die u de nodige uitleg geeft. Deze loopsessie neemt zo`n 1 uu 15 minuten van uw verblijf in Brugge in. 

Tijdens de loopsessie, ziet u verschillende prachtige plaatsen in Brugge dat u waarschijnlijk zonder deze loopsessie niet gezien zou hebben. Het is zeker een must-do tijdens uw verblijf in Brugge. 

Datum: Gedurende het ganse jaar
Locatie: Start is voorzien op de Markt (Voor meer informatie: In & Uit Brugge, Dienst Toerisme)

Stad in oorlog

Brugge tijdens WO I

De troepen van de Duitse keizer bezetten Brugge meer dan 4 jaar lang. Tijdens WO I deelden de Bruggelingen en honderden vluchtelingen hun stad met de bezetter, terwijl hun vaders, mannen, zonen vochten aan de andere kant van het front. 

Tijdens een wandeling van zo`n twee uur doorkruist u de binnenstad en herbeleeft u wat zich hier honderd jaar geleden afspeelde.

Datum: 1 augustus 2014 tot 31 december 2018
Locatie: Belfort, Markt  

Afgelopen

Bekijk afgelopen evenementen »
zaterdag 04 februari 2017

Brugs Bierfestival 2017

Zoals ieder jaar, vindt in 2017 opnieuw het Brugs Bierfestival plaats. Het bierfestival zal doorgaan op 04 & 05 februari 2017 in de Brugse binnenstad op een nieuwe, voorlopig nog mysterieuze locatie ter ere van de jubileumeditie. Meer informatie volgt weldra op de officiële website.

Datum: zaterdag 04 februari 2017 - zondag 05 februari 2017
zaterdag 14 januari 2017

Les Costumés de Venise - Parades & Nocturne

De Costumés de Venise is een internationale groep van 50 prachtig gekostumeerde dames en heren die 2 dagen lang in de stad zullen verblijven en de sfeer van het barokke Venetië naar Brugge brengen.

De gekostumeerde parades gaan door op zaterdag 14 en zondag 15 januari 2017. Op zaterdag 14 januari is er tevens om 17u een nocturne gepland op de Dijver waar er een défilé zal plaats vinden. Ook wordt er randanimatie voorzien met (Italiaanse) kraamjes, Italiaanse muziek, verkoop van maskers, Italiaanse grime voor kinderen en nog veel meer!

De bezoekers en passanten zullen gratis kunnen genieten van het mooie schouwspel!

Datum: zaterdag 14 januari 2017 - zondag 15 januari 2017
Tijd: 10:00
Lokatie: Minnewaterpark
vrijdag 25 november 2016

Kerstmarkt Brugge


Ook dit jaar kan u de kerstsfeer komen opsnuiven op de Kerstmarkt in Brugge. Het Marktplein en het Simon Stevinplein worden dan een magisch doolhof van standjes waar je jenever of warme chocolademelk kan drinken en een lekker hapje kan eten. In het midden tussen al deze gezelligheid staat een schaatspiste, zo kan u rondjes schaatsen met het Belfort op de achtergrond. 

Datum: vrijdag 25 november 2016 - zondag 01 januari 2017
Tijd: 18:00
Lokatie: Markt

Salsa in Brugge

Haal je beste salsapasjes boven op de Zuiderse salsa avond in het Entrenous. Dj Samba zorgt voor opzwepende muziek om deze zwoele dans te beoefenen. Van 21:30 tot 22:15 is er een gratis workshop, met daarna een show van het salsapaar Marnix & Carla. Ingang is € 7.

Datum: vrijdag 25 november 2016 - vrijdag 25 november 2016
Tijd: 21:30
Lokatie: Entrenous
Adres: Langestraat 145
donderdag 10 november 2016

Razor Reel Flanders Film Festival

Het Flanders Film Festival profileert zich als een internationaal filmfestival op Vlaamse bodem waar filmbeleving, een kwalitatieve programmatie en gemeenschapsvorming centraal staan. Het festival vindt plaats van 10 tot en met 15 november 2016 in het stadscentrum van Brugge. Deze 6 dagen kunt u genieten van een waaier aan kwaliteitsfilms uit heel wat genres (fantasy, thrilles, actie, comedy, animatie enzovoort) in een unieke, intieme en gezellige sfeer. Daarboven verwelkomt het Razor Reel festival veel gasten en organiseert ze lezingen en Q&A`s die de kennis van de bezoekers verrijken

Datum: donderdag 10 november 2016 - dinsdag 15 november 2016
Tijd: 20:00
Lokatie: Cinema Liberty
Adres: Kuipersstraat 23, 8000 Brugge
UNESCO