Evenementen

Hieronder vindt u enkele evenementen in Brugge die uw verblijf nog meer de moeite waard maken! 

Tentoonstelling Fabienne Verdier

Hulde aan de Vlaamse meesters 

Gefascineerd door de buitengewone kleurschakeringen en de spiritualiteit in de werken van Jan van Eyck, Hans Memling, Rogier van der Weyden, Hugo van der Goes en Simon Marmion treedt Fabienne Verdier met haar schilderijen, inktwerken en tekeningen in dialoog met de meesterwerken van de Vlaamse primitieven.

Locatie: Groeningemuseum

Datum: 4 mei - 25 augustus 2013

Klinkers

Een brok cultuur in de historische binnenstad

KLINKERS tunet de Brugse zomer! Tussen 26 juli en 10 augustus vormt de Brugse binnenstad het decor voor veel muzikaal en ander vuurwerk. 

Op de Burg presenteert `Klinkers` een aantal grotere én gratis openluchtconcerten. Tegen de achtergrond van het Brugse Stadhuis laten o.a. Billy Bragg,Wovenhand en `t Hof van Commerce van zich spreken. Ook een aantal verrassende nieuwkomers komen zich hier bewijzen tijdens de Ethias Sessions: The Brandt Brauer Frick Ensemble, The Souljazz Orchestra, Submotion Orchestra, Douglas Firs,... 

Het stemmige binnenplein van het Gruuthusemuseum vormt opnieuw het decor voor `Klinkers Intiem`. Deze concertreeks bestaat dit jaar uit vijf atmosferische concerten, die gepresenteerd worden voor een zittend publiek: Tom McRae, Múm, Cuca Roseta, Compania Flamenca Maria Juncal en Accademia Del Piacere (i.s.m. MaFestival). 

Naast de muziekprogrammering is er tijdens `Klinkers` ook plaats voor openluchtbioscoop (29-30.07), comedy, speels vermaak voor kinderen én ouders tijdens `Klinkers for Kids` (04.08), en live bands in een apart stukje Brugge met klinkende kroegen (07-08-09.08). 

Tussen 29 juli en 03 augustus strijkt Jongerencultuurcentrum `Het Entrepot` opnieuw neer in het Astridpark voor de zesde editie van het gratis zomerevent `Vama Veche`. Bakken sfeer, cosy caravans en dito zomerterras, zuiderse spijzen, warme tunes, een gevarieerd programma met kunstenmakers allerhande en een gezonde portie waanzin. 

Op 10 augustus sluit Klinkers 2013 af met de 13e editie van benenwerk `Ballroom Brugeoise`, waarbij de binnenstad van Brugge verandert in één grote, kolkende dansvloer met 11 verschillende ballrooms in de meest uiteenlopende genres!

Datum: 26 juli - 10 augustus 2013

MAfestival 2013

Een van `s werelds meest bekende festivals voor oude muziek

Oude Muziek & Brugge, het is al een halve eeuw een boeiend verhaal. Het MAfestival / Festival van Vlaanderen Brugge is een van `s werelds meest bekende festivals voor oude muziek. Het focust op de historische uitvoeringspraktijk en is een van de voortrekkers in het vernieuwen en uitbreiden van het genre.

Het MAfestival omvat drie pijlers. Enerzijds worden er tien dagen lang kwaliteitsvolle en verrassende concerten oude muziek georganiseerd op verschillende locaties in Brugge en het Ommeland. Daarnaast is MAfestival Brugge jaarlijks dé ontmoetingsplaats voor jonge musici die deelnemen aan de Internationale Wedstrijden Musica Antiqua. Ten slotte vindt in de historische setting van het Brugse belfort en zijn hallen ook jaarlijks een expo voor historische instrumenten plaats. Bovendien worden er ook talloze lezingen, workshops, masterclasses en een muziekvakanties voor kinderen georganiseerd. 

De ongedwongen ontmoeting tussen artiesten, juryleden, journalisten, collega`s en festivalbezoekers maken van MAfestival ieder jaar opnieuw een unieke belevenis. 

Locatie: Brugge en Lissewege

Datum: 2 - 11 augustus 2013

Afgelopen

Bekijk afgelopen evenementen »
zaterdag 22 december 2012

Estonian Philharmonic Chamber Choir

Kerst in het noorden

Stemmentovenaar Daniel Reuss leidt een winters programma dat zowel de feestelijk als de contemplatieve kant van Kerstmis belicht. Sfeervolle carols klinken naast de devote muziek van de Rus Alfred Schnittke en Arvo Pärt. In Galina Grigorjeva`s `Nox Vitae` laat het Estonian Philharmonic Chamber Choir horen waarom ze een van de beste koren ter wereld zijn.

Datum: zaterdag 22 december 2012
Lokatie: Concertgebouw (kamermuziekzaal)
Adres: `t Zand 34, Brugge

Sterrenstoet

Een 80-jarige traditie!

Het was in de jaren dertig van de vorige eeuw dat de stoet voor het eerst door de Brugse binnenstad trok en sindsdien deed het dat ieder jaar opnieuw, met uitzondering van de oorlogsjaren. Ook het oorspronkelijk concept bleef daarbij gehandhaafd: in de stoet worden taferelen uit de bijbel op een volkse wijze gestalte gegeven en steevast wordt de stoet ook vergezeld door zogenaamde `bussenschudders` die geld inzamelen voor een goed doel. Maar ondanks deze lange traditie streeft het Comité voor Initiatief, dat zich intussen al ettelijke jaren over het project ontfermt, ook vernieuwing na. Zo berust de regie van de stoet thans volledig in handen van de Brugse regisseur Jan Bonne, daarin bijgestaan door Ignace Neyt. Zij maakten niet alleen werk van een `restyling` van de stoet, maar voegden er ook nieuwe taferelen aan toe, zoals de uitbeelding van het populaire kerstverhaal `Waar de sterre bleef stille staan`.

Parcours van de stoet: Zonneke Meers (14u30), Walplein, Wijgaardstraat, Katelijnestraat, Mariastraat, Gezelleplein, Dijver, Rozenhoedkaai, Vismarkt, Blinde Ezelstraat, Burg, Burgstraat, Philipstockstraat, Vlamingstraat, Jacob van Ooststraat, Kuipersstraat, Eiermarkt, Geldmunstraat, Noordzandstraat, `t Zand, Zuidzandstraat, Steenstraat, Markt, Wollestraat, Dijver, Gruuthusestraat, Gezelleplein, Mariastraat, Walstraat en Zonneke Meers.

Datum: zaterdag 22 december 2012 - zondag 23 december 2012
zondag 09 december 2012

Midwinterfeest

Kerstsfeer opsnuiven in het betoverende Brugge

Het jaarlijkse Midwinterfeest staat bekend om zijn gezellige familiale sfeer. Een leuk idee om de eindejaarsperiode smaakvol en sfeervol in te zetten! Op de feestelijke kerstmarkt in de Balstraat vindt u tal van artisanale en originele kerstgeschenken en bovendien heel wat lekkers. U kunt ook deelnemen aan creatieve gezinsworkshops of demonstraties bijwonen. Ook kerstmuziek en de Zwarte-Kat-Kerstboom in Volkskunde (de zwarte kat is de museummascotte) brengen u in de stemming van die tijd van het jaar. Het Kantcentrum en de Jeruzalemkapel zetten ook opnieuw hun deuren open, met demonstraties in de eerste en een Kerstmuziekprogramma in de tweede locatie.

Datum: zondag 09 december 2012
Lokatie: Volkskundemuseum
Adres: Balstraat 43, Brugge
donderdag 06 december 2012

December Dance "Nordic Waves"

Internationaal dansfestival

Dit jaar focust `December Dance` op het Noord-Europese danslandschap: Finland, Zweden, Noorwegen, Ierland en Denemarken. Naast de gekende namen uit de regio, zullen ook jonge talenten hun nieuwste creaties presenteren. Laat u verwonderen en meevoeren door deze innovatieve en boeiende dansscene.

Klik hier voor meer info

Datum: donderdag 06 december 2012 - zondag 16 december 2012
Lokatie: diverse locaties in Brugge, waaronder het Concertgebouw, de Stadsschouwburg, de MaZ en de Biekorf
zaterdag 01 december 2012

Een Podium voor de Passie

Koorconcert

Op zaterdag 1 december om 20u brengen de leerlingen van de koorklas van het Conservatorium van Brugge een stemmig kerstconcert met werk van o.a. Th.Morley, G.Gershwin, M.Vancraeynest, dit onder leiding van Lieve Maertens. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Liedewijde Ingelbrecht. Gratis toegang (na het concert kan iedereen vrijblijvend een vrije bijdrage geven voor een goed doel).

Datum: zaterdag 01 december 2012
Lokatie: Orgelzaal Brugge
Adres: Muntplein 6, Brugge
zondag 25 november 2012

Nieuw historisch museum in Brugge

Ontdek de gouden tijd van Brugge! In 1435 beleefde Brugge een gouden tijd van uitzonderlijke weelde en pracht die u vanaf het najaar 2012 zelf zult kunnen meemaken. Niet alleen waarheidsgetrouw maar ook in 5S - een nieuw concept dat de vijf zintuigen prikkelt. In een meeslepend liefdesverhaal komen de Middeleeuwen terug tot leven en u kan er middenin staan. Laat u overweldigen door een filmisch panorama van de drukke haven. Neus rond in de studio van Van Eyck. Laat u verrassen door de heerlijke geuren en ondeugende lachjes in het badhuis... Film, decor en speciale effecten versmelten tot een magische ervaring. En niet onbelangrijk, u beleeft het verhaal in uw eigen taal. In het Historium komt ook een biercafé met shop en een adembenemend uitzicht op de Markt. Zo zult u na de unieke reis door de tijd de vele indrukken kunnen laten bezinken en u laten verleiden door een bijzondere herinnering...

Klik hier voor meer info

Datum: zondag 25 november 2012
Lokatie: Historium Brugge
Adres: Markt 1, Brugge
vrijdag 23 november 2012

Magical Winter Moments

Kerstmis, bloemen & decoratie buiten alle verbeelding! Bent u op zoek naar een gezellige winteruitstap of naar inspiratie voor de feesten? Dan moet u beslist het mooie Brugge bezoeken tijdens de `Magical Winter Moments`! U kunt er meesterlijke bloemsierkunst bewonderen, prachtig gedecoreerde feesttafels en de mooist versierde kerstbomen terwijl de floristen demonstraties geven.
Het thema van dit jaar is barok met Weense taarten, muzien van Bach, Vivaldi, Mozart,...

Klik hier voor meer info

Datum: vrijdag 23 november 2012 - zondag 02 december 2012
Adres: Out Sint-Jan, Zonnekemeers, Brugge

Het Sneeuw-en IJssculpturenfestival

Laat u betoveren door de magie van sneeuw en ijs! Ontdek het mysterie van het ijspaleis en laat u betoveren door de magie van sneeuw en ijs. Beleef met het hele gezin een adembenemende tocht door een ijskoude wereld vol fantasie en magie, geïnspireerd op de verhalen van Harry Potter, The Lords of the Rings en The Hobbit. Ice Magic neemt u mee naar de onsterfelijke tijd van tovenaars en magiërs.
Ga op ontdekking door een fantastische wereld van sneeuw en ijs, en beleef een onvergetelijk bezoek, meteen de coolste uitstap van het jaar. Aan de ijsbar kan je terecht voor een hartverwarmertje ‘in the rocks’. Het wordt rillen van plezier, rode neuzen en dito wangen gegarandeerd. Maar houd muts en handschoenen in aanslag, de temperatuur in het ijspaleis bedraagt continu -6°C. Warme kledij wordt aanbevolen!

Klik hier voor meer info

Datum: vrijdag 23 november 2012 - zondag 06 januari 2013
Adres: Stationsplein, Brugge

Kerstmarkt

Geniet van de kerstsfeer in het middeleeuwse Brugge!

Op het Simon Stevinplein en de Markt zult u verschillende verlichte kerstmarkten vinden waar u naar hartelust kunt slenteren langs de talrijke kraampjes. De hele stad wordt versierd met dennenbomen en kerstversieringen waardoor u een warm kerstgevoel krijgt. Het middeleeuwse Brugge is dé locatie bij uitstek voor een kerstmarkt. Naast de leuke kerstkoopjes, lekkernijen en drankjes zoals glühwein, is er ook een kunstschaatsbaan op de Markt.

Datum: vrijdag 23 november 2012 - woensdag 02 januari 2013
Adres: Markt en Simon Stevinplein, Brugge
vrijdag 26 oktober 2012

IJsschaatsseizoen

Schaatsplezier voor de hele familie! De 2000m² overdekte ijspiste in het Boudewijn park zorgt voor schaatsplezier voor de hele familie! Kom en beleef volop winterpret op de Olympische ijsbaan. Voor een hartverwarmende glühwein, koffie of snack kunt u steeds terecht in de bar met zicht op de schaatsers.

Klik hier voor meer info

Datum: vrijdag 26 oktober 2012 - zondag 03 maart 2013
Lokatie: Boudewijn park
Adres: Alfons de Baeckestraat 12, 8200 Sint-Michiels (Brugge)
zondag 01 januari 2012

Evenementen 2012

Tentoonstellingen, Marinedagen, Dansfestivals en zo veel meer...

Klik hier voor het volledig aanbod..

Datum: zondag 01 januari 2012 - maandag 31 december 2012
UNESCO