Dit is Brugge

Hier vindt u een selectie van de leukste bezienswaardigheden en beste hotels, alsook informatie over een aantal minder bekende culturele schatten, die anders mogelijk aan uw aandacht zouden ontglippen tijdens een bezoek aan de stad.

Brugge telt wellicht minder grootse monumenten dan bijvoorbeeld Londen of Parijs, echter het onmiskenbaar historische karakter van ieder plein en steegje zorgt voor een unieke bezoekerservaring. Mocht u langs de middeleeuwse straatjes de weg kwijt raken, dan kan u zich weer oriënteren onder het genot van een smakelijk kopje koffie, een glas befaamd Belgisch bier of iets sterkers in één van de eeuwenoude café`s.

Het is een goedbewaard geheim dat de meeste bezoekers Brugge gedurende de lente en herfst aandoen, waardoor u bij wijze van spreke het rijk alleen heeft als u - met vaak temperaturen van 25 tot 30 graden - de stad tussen half juni en half augustus komt bezoeken.

Flanders Hotel ****

Dit hotel, gelegen in hartje binnenstad, biedt 50 charmante kamers en prima voorzieningen, waaronder een verwarmd zwembad, mooie binnentuinen en ruime parkeergelegenheid.

Het dagelijks uitgebreid warm en koud ontbijtbuffet is begrepen in de kamerprijs en u vindt hier meer informatie en de mogelijkheid tot het maken van een reservatie.

Restaurant De Karmeliet ***

Toen Chef Van Hecke in 1996 als eerste in Vlaanderen 3 Michelin sterren in de wacht sleepte, schaarde het restaurant zich bij de top 50 van de wereld.

Bezoekers van `de Karmeliet` worden getrakteerd op ware gastronomie; culinaire hoogstandjes en tot de verbeelding sprekende menu`s.  Meer details vindt u op de website van het restaurant.

Het `Minnewaterpark`

Maak een ontspannende wandeling in het groen langs de vroegere binnenhaven van Brugge, nu gekend als het Minnewaterpark.

Dit park bevindt zich in het uiterste zuiden van de historische binnenstad. Voor wie even wil ontsnappen aan de drukte van musea en winkelstraten is dit park het ideale toevluchtsoord. De zwanen, die het park al jaren bewonen, geven het geheel een extra romantische toets.

Belfort

Deze 83 meter hoge Brugse toren herbergt onder meer een beiaard met 47 welluidende klokken.

Tijdens de klim naar de top van de toeren, kunt u halt houden in de thesaurie. Hier werden in de middeleeuwen de stadskeuren, stadszegel en de stadskas bewaard. Helemaal boven wordt uw inspanning beloond met een indrukwekkend uitzicht over Brugge en omstreken. 

Kerstmarkt Brugge

Van 18 november 2016 tot 1 januari 2017 kan u komen genieten van de kerstsfeer op de Kerstmarkt in Brugge.

Het Marktplein en het Simon Stevinsplein veranderen in deze periode in een magisch doolhof van standjes waar je jenever of warme chocolade kan drinken en pannekoeken of ander lekkers kan eten. In het midden van al deze gezelligheid waant u zich weer kind op de schaatspiste met het Belfort op de achtergrond. 

De Kerstmarkt is de ideale plaats voor drankjes en eten maar ook voor souveniers en winter accessoires kan u hier terecht. Om van de kerstmarkt op het Marktplein naar die op het Simon Stevinsplein te wandelen, passeert u door de hoofdwinkelstraat van Brugge. Dit maakt van de Kerstmarkt dan ook de perfecte combinatie van eten, drinken en winkelen!

UNESCO