28 aug 7 delicatessen in Brugge

1. Wafels

In Brugge vindt u een waaier aan heerlijke wafels met verschillende soorten toppings. Het deeg van de wafels is rijk en dik met suikerparels die carameliseren aan de korst tijdens het bakken. Voeg daar chocolade, slagroom en fruit aan toe en u zult deze stad nooit meer willen verlaten!

2. Witloof in de oven

Aardappelgratin stelt niets meer voor vergeleken met dit typisch Belgisch gerecht. Elke witloof wordt gewikkeld in een schelletje ham, overgoten met béchamel saus en geblankeerd in gesmolten kaas. Om het af te maken is deze maaltijd niet gewoon een hapje, maar wordt het geserveerd als hoofdgerecht!

3. Chocolade

Chocoholics worden helemaal gek in Brugge, want het is letterlijk onmogelijk om de chocoladewinkel -en salons te vermijden. En terecht! De Brugse chocolatiers gebruiken hun eindeloze creativiteit en bereiden buitengewone chocolade in alle vormen en smaken. Brugse chocolade is de legale drug die u uitermate gelukkig maakt!

4. Mosselen met frietjes

Geen twee gerechten vullen elkaar beter aan dan een grote pot mosselen met een bord overheerlijke frietjes. Eenmaal dat uw mosselen opgegeten zijn, kunt u uw frietjes doppen in de bouillon van witte wijn op de bodem van de mosselpot. De dip bij uitstek voor uw knapperige frietjes!

5. Bier

Mocht u toch uw twijfels hebben over het voedsel, dan zal het Belgisch bier u vast en zeker weten te overtuigen. Brugge heeft twee brouwerijen: "De Halve Maan", één van de oudste brouwerijen in West-Europa die nog steeds actief is, en "Bourgogne des Flandres" die onlangs geopend werd. Zalig genieten van een fris biertje op het terras, met een keuze van Vlaamse bruine bieren tot lambiek, dubbels tot blonde bieren, u zal er niet slagen om ze allemaal uit te proberen. Er is echter geen kwaad in proberen!

6. Steak tartaar

Deze rauwe Belgische favoriet klinkt misschien vreselijk voor buitenstaanders (geserveerd op een toost durven enkele Bruggelingen het gerecht zelfs liefkozend "Toast Kannibaal" noemen). Desondanks genieten velen van deze delicatesse. Het gerecht wordt gemaakt met zeer fijn gehakt, overgoten met Americain saus en geserveerd met frietjes en brood. De basis van de steak is rauwe rundsvlees. Wees echter niet skeptisch en neem een hap, u zal onmiddellijk begrijpen wat er zo geweldig aan is!

7. Stoofpotje

Een hartig Vlaams stoofpotje bereid met lokaal gebrouwen bier wordt geserveerd in heel wat Brugse gezellige restaurants over de hele stad. Vooral op een koude winteravond is dit gerecht bijzonder genieten.

Share Pin it Like Share
« naar overzicht

Reageer

Uw gegevens


Profielfoto

Of:

Toelichting: Vul hier je Twitter username in.

UNESCO