16 mei 12 redenen om Brugge te bezoeken

`Het Venetië van het Noorden` heeft heel wat schatten en verborgen plaatsen. Ontdek hieronder 12 (van de vele) redenen om Brugge te bezoeken! 

1. Groenerei: Van alle grachten in het centrum van de stad is de Groenerei het meest romantische. Het kanaal is omringd met bomen en klimplanten, elegante 17e-eeuwse herenhuizen en godshuisjes.

2. De Burg: Dit centrale plein van de stad was het administratieve centrum van het middeleeuwse Brugge en biedt een feest van de gotische architectuur. Het Stadhuis, het oudste stadhuis van België gaat terug tot 1376. Op het eerste verdiep vindt u er een Gotische Zaal met een prachtige, originele houten plafond.

3. Het eten:  Veel ervan is eenvoudig, zoals friet vers van een frietkraam, een Vlaamse stoofpot of de zuiverheid van mosselen natuur, gekookt in peterselie en selderij. Maar naast het ‘eenvoudig eten’ vindt u er veel restaurants terug met het tikkeltje meer.

4. Chocolade: België is uitgegroeid tot een synoniem voor chocolade, en Brugge gaat zelfs zo ver dat hij een museum gewijd aan de bruine spul hebben. Maar waar te kopen? The Chocolate Line heeft zeer speciale combinaties en smaken, denk maar chocolade met bier of wijn.

5. Bars: Er wordt gezegd dat ze meer bars in Brugge dan nachten van het jaar. Het met houten panelen versierde `Vlissinghe` is de oudste. Ga in één van de vele kleine straatjes van Brugge en ontdekken ze!

6. Hans Memling: De productieve 15de-eeuwse meester werd niet geboren in Brugge, maar in Brugge heeft jij een aantal van zijn beste werk geproduceerd en er is een museum gewijd aan hem. Dit museum is gehuisvest in het 12e-eeuwse Sint-Jan’s Hospitaal, waar hij stukken schilderde. Onder de topstukken zijn een prachtige kist met relikwieën van St. Ursula en een altaarstuk met scènes, waaronder de mystieke huwelijk van Sint Catharina, een onthoofde Johannes de Doper en Johannes de Evangelist op Patmos.

7. Onze-Lieve-Vrouwe Kerk: Met zijn 122 meter hoge toren, is dit één van de hoogste toren in België. Deze kerk heeft een Gotische inrichting dat in contrast staat met het 15de-eeuwse houtsnijwerk. Ook een bezoek waard is Michelangelo’s Madonna en Kind, het enige werk dat tijdens zijn leven Italië verlaten heeft.

8. De brouwerij `De Halve Maan`: Bier is in Brugge (en België) bijna even belangrijk als eten. Er zijn honderden soorten bieren in België, maar geen enkel bier zal lokaler zijn dan de Brugse Zot en Straffe Hendrik van de enige werkende brouwerij in de binnenstad van Brugge, De Halve Maan.

9. Groeningemuseum: In één van de belangrijkste museum van Brugge vindt u één van Europa’s mooiste collectie van de 15de en 16de eeuw. Niets overtreft de weelderige, dramatische werken van Jan van Eyck.

10. Kruispoort: Aan het einde van de 13e eeuw, werd Brugge werd omringd door dikke muren en een gracht die diende als een gracht en een verbinding met de zee. Het kanaal blijft een belangrijke onderdeel van een kanaal Gent-Oostende. In 1780 verdwenen de muren, 4 van de 8 poorten zijn gebleven, waarvan de Kruispoort de best bewaarde is.

11. Basiliek van het Heilig Bloed: Op het eerste verdiep van het gebouw op de Burg vindt u er het heilig bloed terug van Jezus. Volgens sommige bronnen werd dit bloed door een kruisvaarder meegenomen naar Brugge. Het is al enkele eeuwen opgedroogd, maar iedere vrijdag wordt het heilig bloed tentoongesteld. Elk jaar wordt er ook een Heilige Bloedprocessie gehouden waar u het heilig bloed kunt zien.

12. Het Begijnhof: Het Begijnhof, is een onverwachte genot. Het werd in de 13de eeuw opgericht om de stijging van alleenstaande vrouwen tegen te gaan. Het klooster is een wereld apart, dat bereikbaar is via een brug en een poort die elke nacht gesloten is. In het klooster is alles kalm, witgekalkte huizen, bomen, mooie gazons die met narcissen bedekt zijn in het voorjaar. 

Share Pin it Like Share
« naar overzicht

Reageer

Uw gegevens


Profielfoto

Of:

Toelichting: Vul hier je Twitter username in.

UNESCO