Activiteiten

Is Brugge wel de moeite om langer dan één dag te bezoeken? Ja, natuurlijk! Hieronder vindt u enkele van de vele activiteiten die uw bezoek aan Brugge zeker zal verrijken. 

Binnen de muren van het oude centrum worden vele interesses gediend en activiteiten aangeboden, zoals een beklimming van het 366 treden tellende Belfort. Ook kan uw hunker naar cultuur gestild worden in de verschillende musea. Of u nu meer wil weten over de geschiedenis van de chocolade, wil genieten van de Vlaamse Primitieven of u zich wil verdiepen in het verleden van het Brugse kant: voor elk wat wils in het historische centrum van de stad. Wanneer u buiten de stadspoorten komt ligt heel West-Vlaanderen aan uw voeten, beginnende met de schitterende landelijke streek om Brugge, met ook de kust en steden als Ieper en Gent binnen handbereik.

Stadsbrouwerij `De Halve Maan`

Proef een vers gebrouwen bier!

Deze Brouwerij opende zijn deuren in 1564 en is daarmee een van de oudste werkende brouwerijen in West-Europa. 

U kan de gemoderniseerde brouwerij bezoeken tijdens een rondleiding, ook tot het museum van de brouwerij krijgt u tijdens dit leerrijk bezoek toegang. Voor de echte bierliefhebber is er zelfs een XL-tour mogelijk. Meer informatie over de geschiedenis van deze familie-brouwerij vindt u op hun website.

Groeninge museum

Het Groeninge museum bezit een uitgebreide collectie schilderijen, waaronder enkele topwerken van de Vlaamse Primitieven.

De naam Groeninge verwijst naar de velden nabij Kortrijk waar in 1302 de strijd werd beslecht tussen het Vlaamse en het Franse leger. De collectie richt zich voornamelijk op het werk van kunstenaars die in Brugge geleefd en gewerkt hebben. Klik hier voor meer informatie.

Choco-Story

Het Brugs Chocolade Museum

Brugge`s eigen chocolademuseum, waar in het atelier dagelijks live demonstraties plaatsvinden. Bewonder hier de kunst van het chocolade maken.

Van de geschiedenis van de cacao-boon tot het met volle teugen genieten in het chocoladeatelier. Bezoek The Chocolate Story en ontdek alles wat u altijd al had willen weten over het `vloeibare goud`, of lees er hier alvast meer over.

Historium

Reis terug in de tijd!

Dit interactieve museum leidt je door 10 verschillende kamers die je meenemen naar het Brugge van de Middeleeuwen.

Een romantisch liefdesverhaal verbindt deze 10 volledig gedecoreerde ruimtes met elkaar. Elke nieuwe kamer behandelt een anders aspect van het dagelijks leven tijdens deze periode. De volledige tour duurt ongeveer een uur. Om uw bezoek af te sluiten kan u het panoramisch terras bezoeken waar u het mooiste zicht op het Belfort heeft. Dit museum zal zowel volwassenen als kinderen bekoren. Voor tickets en openingstijden kan u terecht op hun website.

Diamant Museum

Ontdek de geheimen van de mysterieuze diamantwereld tijdens de dagelijkse slijpdemonstraties.

De permanente collectie van het museum brengt het hele verhaal van de Brugse en Vlaamse diamant. Het Diamantmuseum organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen, met onderwerpen uit de bredere context rond diamanten. Meer info vindt u op hun website.

Kantmuseum Brugge

Leer digitaal kantklossen!

Het kantmuseum is gevestigd in de schaduw van de Jeruzalemkerk. De gerestaureerde godshuisjes lenen zich uitstekend voor dit kantmuseum. Tot een vijftigtal jaren geleden woonden daar nog oude kantwerksters. U kan de tentoonstelling van diverse kantsoorten het hele jaar door bezoeken. Daarnaast zijn er ook heel wat tijdelijke tentoonstellingen.

In de namiddag kunt u vrij rondkijken in het open kantatelier waar de finesse van het kantklossen van naaldje tot draadje aangetoond wordt. Heeft u een vraag, dan stelt u deze aan de persoon in kwestie die aan het kantklossen is. Op die manier leert u de voortgang en de moeilijkheidsgraad van elk kantwerkstukje te appreciëren. Een ideale referentie trouwens om daarna de kantwerkstukken in het kantmuseum naar waarde in te schatten. Meer info vindt u hier.

Observatorium en planetarium Biesbroek

Aan de rand van Brugge, op 20 minuten rijden van het cetrum, biedt Cozmix een leuk en leerrijk dagje uit. 

Dit observatorium in Biesbroek ontrafelt door middel van een interactieve expositie enkele van de geheimen van ons melkwegstelsel. Het moderne Zeiss planetarium heeft 45 zitplaatsen, die u een spectaculair zicht geven op de sterrenhemel, en dit op ieder moment van de dag. Wil u een bezoek plannen en wenst u meer informatie? Die vindt u op deze website. 

Boudewijn Sea Park

Beleef een dolfijne dag met de ganse familie!

Brugge heeft zijn eigen pretpark met oceaanthema, compleet met dolfinarium en vele attracties.

Terwijl in het pretpark oneindig veel te beleven valt voor jong en oud worden in het dolfinarium dagelijkse shows gehouden. In het restaurant dat aan het themapark verbonden is, kunt u de grote en kleine honger stillen. Lees meer op de website van het park.

UNESCO